SÜTIldi

ezt jól kisütöttem!

Gesztenyeszelet

kep.jpg

Elkészítési idő:

 1 óra

Nehézségi fok:

 közepes

Adagok száma:

 kb. 36 szelet

Hozzávalók

Tészta:

  • 6 ek liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek porcukor
  • 6 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 rum aroma

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín (pl. Hulala)
  • csokoládé reszelék

 

Elkészítés

A hozzávalókat kimérjük, a tojásokat szétválasztjuk.

hozzavalok.jpg

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a porcukorral és az olajjal kikeverjük, majd hozzá adjuk a liszttel elkevert kakaót, sütőport.

141336294_869081163926400_2988214749235969882_n.jpg

Végül a tojásfehérjével óvatosan elegyítjük és sütőpapíros tepsibe simítjuk.

141376050_853302528798385_4302726615855059375_n.jpg

A tejben megfőzzük a pudingport és kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinhoz és a rum aromás gesztenyéhez keverjük.

142347658_1140849536371404_2444534556681663728_n.jpg

A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

142246856_239603861212753_8998523014173208070_n.jpg141922543_1352215795134084_1948971838713940317_n.jpg        

Végül a habbá vert tejszínnel bevonjuk és csoki reszelékkel megszórjuk.

142384336_456808278689610_5855301508915763261_n.jpg

 

 

Tippek és megjegyzések:

  • Ha nem növényi cukrozott habtejszínt használunk, akkor ne felejtsünk el porcukrot tenni bele felveréskor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutildi.blog.hu/api/trackback/id/tr7016492174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt jól kisütöttem...

Friss topikok

süti beállítások módosítása