SÜTIldi

ezt jól kisütöttem!

Gesztenyés mézes

169250100_493499821676306_8155149742596727669_n_1.jpg

Elkészítési idő:

 kb 2 óra

Nehézségi fok:

 nehéz

Adagok száma:

 48 kocka a képen látható méretből

Hozzávalók

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2-3 ek tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott ek cukrozatlan kakópor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 1 rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek zselatin

Csokimáz:

  • 6 ek cukor
  • 3 ek víz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • pár csepp ecet

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a liszt-sütőpor-szódabikarbóna-tej kivételével az összes többit egy lábosban összemelegítjük, de csak langyosra. Aztán hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és összegyúrjuk. a kapott masszát 3 részre osztva kinyújtjuk és külön-külön kisütjük a tepsi hátoldalán. Én eleve sütőpapíron szoktam kinyújtani, olyan vékonyra, amennyire csak lehet.

A krémhez a pudingport a tejel megfőzzük, hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihabosított margarinhoz adjuk, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót (gesztenye, rumaroma, felvert tejszín, fél deci vízben feloldott zselatin).

A krémet két részre osztva a kihűlt tészta lapok közé kenjük.

A mázhoz az olaj és az ecet kivételével a többi hozzávalót összefőzzük, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverjük az olajat és az ecetet. Azonnal a süti tetejére öntjük és elsimítjuk rajta.

 

 

Tippek és megjegyzések:

  • A csokimázat egyszerűbben megúszod, ha egy tábla tortabevonót 2 ek olajjal összeolvasztasz és ezzel vonod be a süti tetejét.
  • Laktózmentes hozzávalókkal is működik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutildi.blog.hu/api/trackback/id/tr4016491148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt jól kisütöttem...

Friss topikok

süti beállítások módosítása