Elkészítési idő: kb 2 óra |
Nehézségi fok: nehéz |
Adagok száma: 48 kocka a képen látható méretből |
Hozzávalók Tészta:
Krém:
Csokimáz:
|
Elkészítés A tészta hozzávalóiból a liszt-sütőpor-szódabikarbóna-tej kivételével az összes többit egy lábosban összemelegítjük, de csak langyosra. Aztán hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és összegyúrjuk. a kapott masszát 3 részre osztva kinyújtjuk és külön-külön kisütjük a tepsi hátoldalán. Én eleve sütőpapíron szoktam kinyújtani, olyan vékonyra, amennyire csak lehet. A krémhez a pudingport a tejel megfőzzük, hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihabosított margarinhoz adjuk, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót (gesztenye, rumaroma, felvert tejszín, fél deci vízben feloldott zselatin). A krémet két részre osztva a kihűlt tészta lapok közé kenjük. A mázhoz az olaj és az ecet kivételével a többi hozzávalót összefőzzük, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverjük az olajat és az ecetet. Azonnal a süti tetejére öntjük és elsimítjuk rajta.
|
Tippek és megjegyzések:
- A csokimázat egyszerűbben megúszod, ha egy tábla tortabevonót 2 ek olajjal összeolvasztasz és ezzel vonod be a süti tetejét.
- Laktózmentes hozzávalókkal is működik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.