SÜTIldi

ezt jól kisütöttem!

Francia káposztás lepény

(A recept eredeti forrása Joanne Harris és Fran Warde A francia konyha című szakácskönyve) 

Télen-nyáron káposzta. Szalonnával, hagymával, fokhagymával. Melegen és hidegen is finom.

Elkészítési idő:

kb. egy óra

Nehézségi fok:

könnyű

Adagok száma:

6 személyre

Hozzávalók:

  • fél fej gyalult kelkáposzta
  • 300 g kockázott szalonna
  • 3 tojás
  • egy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 300 g liszt
  • 3,75 dl tej
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

 

Eszközök:

  • serpenyő
  • lepénysütő tál széles, kerek, alacsony peremű. Lehet üveg, kerámia, fém 

1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

2. Párold meg a megsózott, borsozott káposztát (3-5 percig).

3. A lepénysütőt kend ki olívaolajjal, majd melegítsd fel a sütőben.

4. Keverd össze a felkockázott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet a tojással. 

5. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a lisztet, a tejet, keverd össze, amíg folyós tészta állagúvá válik.

6. A kikevert tészta felét terítsd el az előmelegített lepénysütő tál aljára.

7. A megpárolt káposztát rétegezd rá, majd terítsd el a tetején a maradék tésztát.

8. Süsd 180 fokon 35 percig, hogy szép aranybarna legyen.

9. Cikkekre szelve tálald!

10. Jó étvágyat!

 

Tippek és megjegyzések:

  • A boltokban kapható előre felkockázott bacon tökéletes megoldás a szalonnára. 
  • Melegen a legjobb, de kihűlve is fogyasztható. 
  • A fenti mennyiségek egy 30 cm átmérőjű, 3 cm oldalmagasságú lepénysütő tálhoz passzolnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutildi.blog.hu/api/trackback/id/tr816386280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt jól kisütöttem...

Friss topikok

süti beállítások módosítása