(A recept eredeti forrása Joanne Harris és Fran Warde A francia konyha című szakácskönyve)
Télen-nyáron káposzta. Szalonnával, hagymával, fokhagymával. Melegen és hidegen is finom.
Elkészítési idő: kb. egy óra |
Nehézségi fok: könnyű |
Adagok száma: 6 személyre |
Hozzávalók:
Eszközök:
|
1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. 2. Párold meg a megsózott, borsozott káposztát (3-5 percig). 3. A lepénysütőt kend ki olívaolajjal, majd melegítsd fel a sütőben. 4. Keverd össze a felkockázott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet a tojással. 5. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a lisztet, a tejet, keverd össze, amíg folyós tészta állagúvá válik. 6. A kikevert tészta felét terítsd el az előmelegített lepénysütő tál aljára. 7. A megpárolt káposztát rétegezd rá, majd terítsd el a tetején a maradék tésztát. 8. Süsd 180 fokon 35 percig, hogy szép aranybarna legyen. 9. Cikkekre szelve tálald! 10. Jó étvágyat!
|
Tippek és megjegyzések:
- A boltokban kapható előre felkockázott bacon tökéletes megoldás a szalonnára.
- Melegen a legjobb, de kihűlve is fogyasztható.
- A fenti mennyiségek egy 30 cm átmérőjű, 3 cm oldalmagasságú lepénysütő tálhoz passzolnak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.