SÜTIldi

ezt jól kisütöttem!

Túrós-borzas

 

feher-tollas-bagoly-5252d94d66e49bfe5700b844.jpg

Ezt a süteményt már nagyon sokszor készítettem. A gyerekzsúrok kedvence volt, mert nem morzsálódik, és egyszerre be lehet kapni.

Elkészítési idő:

20 perc + min. 2 óra hűlés + 30 perc

Nehézségi fok:

könnyű

Adagok száma:

sok

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 500 g tehéntúró
  • 300 g vaj vagy margarin
  • 30 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • 1 db kis tojás

Eszközök:

  • nagy tál a tészta összeállításához
  • nagy tepsi
  • sütőpapír

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, ameddig homogén nem lesz.

2. Belekeverjük a reszelt sajt nagyobb részét. A többit félretesszük.

3. Hozzáadjuk a túrót és összegyúrjuk. A tészta akkor kész, amikor már a tál falához és a kezünkhöz sem ragad.

4. Ekkor min. 2 órára a hűtőbe tesszük. Általában előző este szoktam elkészíteni, és másnap veszem ki a hűtőből, közvetlenül sütés előtt.

5. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

6. A tésztát a hűtőből kivéve kb 1 cm vastagra nyújtjuk ki.

7. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és egyenletesen rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

8. Derelye vágóval vágjuk fel a tésztát kis kockákra. Minél szabálytalanabbak, annál "borzasabb" lesz.

9. Tegyük a darabokat tepsibe, és 200 fokon 10 -15 percig süssük világos barnára.

10. Sütés után azonnal tálalható.

Tippek és megjegyzések:

  •  Ha nem gyerekzsúrra szánjuk, vagy jobban szeretjük a szabályos formákat, a tésztát másfél cm vastagra hagyva a legkisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, és úgy süssük meg.
  • A képeket elkészítem, ha legközelebb ilyet sütök.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutildi.blog.hu/api/trackback/id/tr416383314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt jól kisütöttem...

Friss topikok

süti beállítások módosítása