Ezt a süteményt már nagyon sokszor készítettem. A gyerekzsúrok kedvence volt, mert nem morzsálódik, és egyszerre be lehet kapni.
Elkészítési idő: 20 perc + min. 2 óra hűlés + 30 perc |
Nehézségi fok: könnyű |
Adagok száma: sok |
Hozzávalók
Eszközök:
|
1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, ameddig homogén nem lesz. 2. Belekeverjük a reszelt sajt nagyobb részét. A többit félretesszük. 3. Hozzáadjuk a túrót és összegyúrjuk. A tészta akkor kész, amikor már a tál falához és a kezünkhöz sem ragad. 4. Ekkor min. 2 órára a hűtőbe tesszük. Általában előző este szoktam elkészíteni, és másnap veszem ki a hűtőből, közvetlenül sütés előtt. 5. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. 6. A tésztát a hűtőből kivéve kb 1 cm vastagra nyújtjuk ki. 7. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és egyenletesen rászórjuk a maradék reszelt sajtot. 8. Derelye vágóval vágjuk fel a tésztát kis kockákra. Minél szabálytalanabbak, annál "borzasabb" lesz. 9. Tegyük a darabokat tepsibe, és 200 fokon 10 -15 percig süssük világos barnára. 10. Sütés után azonnal tálalható. |
Tippek és megjegyzések:
- Ha nem gyerekzsúrra szánjuk, vagy jobban szeretjük a szabályos formákat, a tésztát másfél cm vastagra hagyva a legkisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, és úgy süssük meg.
- A képeket elkészítem, ha legközelebb ilyet sütök.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.