Kívül omlós, belül lágy - a hagyományos amerikai csokis keksz újragondolva
Elkészítési idő: 40-50 perc |
Nehézségi fok: könnyű |
Adagok száma: 18-20 db keksz |
Hozzávalók A tésztához:
Eszközök:
|
1. Egy tálba mérd ki a vajat, a kristálycukrot és a porcukrot, majd keverd krémesre. Adj hozzá egy tojást, ízlés szerint szórj rá egy kis vaníliát, és így is keverd jól el. 2. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport. 3. Keverd bele az első tál tartalmába a másodikét. Ne ijedj meg, először egy nagyon híg, nagyon ragacsos tésztát kapsz majd, könnyen azt hiheti az ember, hogy valamit elszámolt vagy elrontott, de ilyennek kell lennie! A keverésben nagy segítségedre lesz egy szilikon lapát. 4. Hagyd állni a tésztát pár percig, eközben darabolj fel egy tábla csokoládét kis kockákra. Még ínycsiklandóbbá teheted, ha mandulát, mogyorót vagy egyéb finomságokat is aprítasz hozzá. 5. Szórd bele a tésztába a csoki- és manduladarabokat és keverj rajta még egyet (eddigre az állaga már jóval biztatóbb). 6. A tésztából formálj golyókat és rakosgasd fel egy sütőpapírral bélelt tepsire (egymástól kellő távolságban, mert sütés közben szétterülnek!). 7. 180°C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sülnek készre a kekszek. Amikor már nem fénylik a sütik felszíne, gyorsan vedd ki, ez jelzi, hogy elkészültek! |
Tippek és megjegyzések:
- Ha a megfelelő pillanatban vesszük ki a kekszeket a sütőből, akkor a browniehoz hasonlóan legbelül még krémes, puha, csaknem folyékony marad a sütemény :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.