(az eredeti recept forrása itt)
Télen a sütőtök az egyik legjobb alapanyag, és a rengetegszer készített sütőtökkrémleves után ki akartam próbálni valami mást is. Így akadtam erre a receptre, amit persze kicsit módosítottunk a mi ízlésünk szerint. Ezt aztán rögtön az első kóstolók el is kérték... A klasszikus piskótatekercsnél sokkal puhább és karakteresebb ízű.
Elkészítési idő: 45 perc + min. 2 óra hűlés |
Nehézségi fok: könnyű |
Adagok száma: 8-10 |
Hozzávalók A piskótához:
A krémhez:
Eszközök:
|
1. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. 2. Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. 3. Add hozzá a sütőtökpürét. 4. A lisztet, a szódabikarbónát és fűszereket keverd össze, és kisebb adagokban add hozzá a masszához. Keverd csomómentesre. 5. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd el rajta a masszát. 6. Süsd kb. 13-15 percig. Közben elmosogathatod a tálat és a habverőszárat, az kell majd a krémhez is. 7. Még melegen fektess rá egy másik sütőpapírt, húzd le róla, amin sült, és az újjal tekerd fel. Hagyd kihűlni. 8. Készítsd el a krémet, ehhez a vajat habosítsd fel a kétféle cukorral, majd add hozzá a mascarponét. Végül keverd bele az apróra vágott aszalt szilvát a lapát segítségével. 9. Ha kihűlt a piskóta, tekerd le, kend meg a krémmel, és tekerd vissza. 10. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt felszeleteled. |
Tippek és megjegyzések:
- természetesen más gyümölccsel is működhet a recept, de mindenképpen érdemes figyelembe venni a piskóta fahéjas-gyömbéres erős ízét
- az eredeti recept nedves konyharuhával javasolja a piskóta feltekerését. a tapasztalat azt mutatja, hogy arra elég sok ráragad a tésztából
- hűtőben elméletileg sokáig eláll, de jó esetben ezen nem kell gondolkodni
- a fűszereket lehet helyettesíteni 2 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverékkel is akár...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.