SÜTIldi

ezt jól kisütöttem!

Gyöngyös-túrós

img_20200427_122515.jpg

A sok kis gyöngyöt egyesével elkészíteni azért nem lehetett könnyű... :)

Pimpla

Elkészítési idő:

 1 óra 30 perc

Nehézségi fok:

 közepes

Adagok száma:

 kb. 36 db

Hozzávalók

Alap:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg magarin
  • 2 db tojás
  • 1-2 ek tejföl
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 1/2 kg túró
  • 1/2 l tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor

Tetejére:

  • 5 tojás fehérje (1 az alapból, 4 a krémből marad)
  • 6 ek cukor

 

Elkészítés

Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne. 1 egész tojással és 1 sárgájával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel egy könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kapunk.

Sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen.

A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, majd óvatosan a nyers tésztára öntjük.

Sütőben 180 fokon kb 45 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, aztán a majdnem kész süti tetejére kenjük. Vissza tesszük a sütőbe és 160 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje pici színt kap.

Langyosan, éles késsel könnyen szeletelhető.

 

Tippek és megjegyzések:

  • A "gyöngyök" a süti hűlése közben "kerülnek" a tetejére.
  • Ha teljesen hagyjuk kihűlni, akkor a tojásfehérje nehezebben szeletelhető, ragad...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutildi.blog.hu/api/trackback/id/tr516378660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt jól kisütöttem...

Friss topikok

süti beállítások módosítása