A sok kis gyöngyöt egyesével elkészíteni azért nem lehetett könnyű... :)
Pimpla
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc |
Nehézségi fok: közepes |
Adagok száma: kb. 36 db |
Hozzávalók Alap:
Krém:
Tetejére:
|
Elkészítés Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarint elmorzsoljuk benne. 1 egész tojással és 1 sárgájával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyivel egy könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kapunk. Sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen. A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, majd óvatosan a nyers tésztára öntjük. Sütőben 180 fokon kb 45 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, aztán a majdnem kész süti tetejére kenjük. Vissza tesszük a sütőbe és 160 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje pici színt kap. Langyosan, éles késsel könnyen szeletelhető. |
Tippek és megjegyzések:
- A "gyöngyök" a süti hűlése közben "kerülnek" a tetejére.
- Ha teljesen hagyjuk kihűlni, akkor a tojásfehérje nehezebben szeletelhető, ragad...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.